Butercup Pancakes = Krabbelurer?
Åt frukost/brunch på en äkta Diner (IHOP, International House of Pancakes) igår, åt all-american-classical-butercup-pancakes + en chocolate chip panncake. Första gången någonsin jag åt amerikanska pannkakor, men oj så gott det var! Smakade nästan precis som krabbelurer bara lite fluffigare och mjukare i konstistensen. Någon mer än jag som ätit krabbelurer? Fick det receptet i dagis när vi var ute i skogen på Mulleturer, då gjorde vi krabbelurer över stormkök.
Krabbelurer alá Mulleskogen
2 ägg
1 1/2 dl socker
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl mjölk
1. Vispa samman ägg och socker fluffigt. Blanda mjöl,
bakpulver och vaniljsocker och rör sedan i mjölken.
Rör samman allt till en smet.
2. Stek i smör i till exempel en plättlagg, eller klicka
små klickar av smeten i en teflonpanna. Stek på
medelvärme på båda sidor, krabbelurerna ska
bli gyllene och jäsa upp.
3. Servera med smör, doppa ev. i strösocker.
"IHOP Pancakes (copycat-recipe)
Light and fluffy and oh so good. Serve them with
some maple syrup and a generous knob of good,
sweet butter.
1 1/4 cups buttermilk
1/4 cup vegetable oil
1/4 cup sugar
1 egg
1 cup flour
1 1/2 teaspoons baking powder
1 teaspoon baking soda
1. Heat your skillet over medium heat.
2. Put all ingredients in a large mixing bowl, and,
with a hand mixer, blend well. The batter will be thick.
3. Pour batter into the pan, using a ladle or spoon,
to form 5-inch pancakes.
4. When the edges appear to harden, flip the
pancakes (they'll be light brown in color)."
Oj, nu blev man ju hungrig, middagsdags.
PS. Sov till klockan 11.15 idag! Första gången jag sover längre än till 09.30 på över minst 1½ år.