Fisk med panering eller panering med fisk?

Visste du att fiskpinnar innehåller mindre än hälften fisk (procentmässigt), det andra vad är det då? Fiskpinnar utan fisk måste bli bara pinnar, eller?

"Käkar du fiskpinnar för att få i dig nyttigt Omega-3? Ledsen - du får i dig mer panering än fisk. Findus torskpinnar innehåller bara 42 procent fisk, skriver Dagens Nyheter. DN lät testa åtta vanliga sorters fiskpinnar på laboratorier i Borås och Lidköping. Inte en enda sort innehöll mer fisk än panering. Sämst var Findus med 42 procent. Bäst var City Gross Royal Arctic. Men inte heller de innehöll mer än 49 procent fisk. Också skillnaden i näringsvärde var stor mellan fiskpinnarna. Findus Original var fetast medan Willys var de magraste, skriver DN.



Findus är inte helt nöjd med hur testet utförts: - Resut.atet beror helt på hur man tinar och skalar av paneringen, säger Inger C Larsson, utvecklings- och kvalitetsansvarig på Findus. Hon menar att när de testar, före panering, visar att andelen fisk är större."


Vadå beroende på hur man tinar och skalar av paneringen?! Det finns väll inte så många sätt att skala av en fiskpinne sin panering? Bäst blir det väll om man panerar sin fisk själv, då vet man både vad det är för fisk och för panering, samt att det verkligen innehåller mest procent fisk!

Recept för dubbelpanering:

* Blanda mjöl med salt och peppar
* Doppa i mjölblandningen
* Sedan i uppvispat ägg
* Doppa därefter i ströbröd
* Stek i smör


Så det så.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0