Tips ur "Barnens skafferi - en kokbok för hela familjen"

Hittade den perfekta födelsedagspresenten till S (inte S som jag hälsade på i Stockholm utan S som i min bror) igår i huvudstaden. En kokbok för barn men helt underbara bilder, förklarningar och basic-tips. För när det kommer till köksarbete är min kära vän inte mycket bättre än ett barn. Han är den kompisen som ringer och frågar hur man skall göra för att laga varma mackor. Det säger nog allt. Haha! Faktiskt riktigt nöjd med presenten! I slutet av boken finns några sidor med "Smarta Tips i Köket!", här följer ett par utdrag som är bra att veta:

"Ta bort fastbränd mat! Om du har spilt mat runt spisplattan och det har bränt fast så stänger du först av värmen och låter plattan kallna. Blöt sedan en handduk med vatten och diskmedel, vrid ur den och lägg den över plattan några timmar. Torka bort."

"Låt skalet vara kvar på vitlöksklyftorna när du skall trycka dem genom en vitlökspress. Då blir det lättare att göra rent efteråt.

"Du kan få en seg köttbit mörare genom att lägga kiwiskivor på den. Låt det sedan stå några timmar.

"För salt soppa? Lägg i några skaladae potatisar som får koka med soppan en stund. Potatisen drar åt sig saltet så att soppan blir mindre salt."

"En skärbräda av trä kan man göra rent i mikrovågsugne, Den får gärna vara lite fuktig när du ställer in den. Kör med full effekt i ca 5 minuter.

"När har brödet jäst klart? Lägg en liten degklump i ett glas med vatten och ställ bredvid bunken. När klumpen flyter upp är degen färdigjäst."



Måndag. Ny vecka. Ny jobbvecka. Tisdag imorgon också, fy, Fem långa dagar. Tre heldagar på jobbet. Sedan helg igen, eller hur?


God morgon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0